Maggie’s Nottingham by CZWG Architects

© Martine Hamilton Knight

CZWG was commissioned by Maggie’s to design a new cancer care centre in Nottingham to serve the East Midlands Cancer Network. It is set on a wooded slope in the grounds of Nottingham City Hospital Campus, between the Oncology Department and the Breast Unit.

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

The two story building ‘floats’ above the ground on a semi basement and is accessed by a wide bridge from up the slope. It is visibly part of the hospital but lifted up protectively amongst the trees.

The green glazed oval elevation with their overlapping corners front economical square plans in which the many rooms required flow from one to another. The section exploits the curved roof and soffit to provide different height rooms and spaces. They have been richly furnished to the design of Sir Paul Smith, a famous son of Nottingham. Large balconies extend the rooms out within touching distance of the tree canopies.

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

© Martine Hamilton Knight

Architects: CZWG Architects
Location: Nottingham, England
Interior Design: Paul Smith
Structural Engineer: Adams Kara Taylor
Project Year: 2011
Project Area: 360 sqm
Photographs: Martine Hamilton Knight

 




Have you enjoyed this post?
Please consider leaving a comment or Sharing this post to your favorite social media!
We appreciate your help to make this website stronger and bigger!


Subscribe to our Newsletter

Cloud Hosting