Sky Garden House, Guz Architects

This house is located on a new housing estate on the island of Sentosa adjacent to Singapore. The plots are not large and neighbouring buildings are built close to the sides of each house.

Thus our strategy was to build a solid wall to each side neighbour to provide privacy where possible, while creating a central light and stair well which would funnel the sea breeze through the centre of the building. The front and rear of the building meanwhile, terrace back allowing each storey to have visual or actual access to greenery.

The intention was to try to allow each roof garden provided a base for the storey above allowing the layered effect to make each storey feel like it was a single storey dwelling sitting in a garden.as much as we could do in the close confines of Sentosa island and with such a large building!!





Have you enjoyed this post?
Please consider leaving a comment or Sharing this post to your favorite social media!
We appreciate your help to make this website stronger and bigger!


Cloud Hosting